Tam yaz trüfü
Yaz trüfleri ekstra fırçalanmış.
Yaz trüfleri, zarif toprak aromasıyla bilinen bütün trüfler, hafif ceviz tadı ve kış trüflerine kıyasla daha hafif profili ile değerli kılınmaktadır. Bu trüflerin dış yüzeyi, koyu kahverengi ile siyah arasında dokulu bir yapıya sahip olup, iç kısmı açık bej renginde damarlarla bezeli olup, kalitelerini gösteren karmaşık damarlar barındırır. Yaz trüfleri genellikle Mayıs'tan Ağustos'a kadar hasat edilir ve sıcak mevsimin terroir özünü yakalar. Makarna, risotto, etler veya salatalar üzerine rendelenmek için mükemmel olan bu trüfler, baskın olmadan geniş bir yemek yelpazesini tamamlayan yumuşak ama belirgin bir trüf tadı sunar. Bütün yaz trüfleri, herhangi bir yemeğe şık ve gurme bir dokunuş eklemek için idealdir.